En ny tradition, blev sidste år startet op på Æblehaven, vores Tarteletfest. Rammerne omkring festen tager udgangspunkt i en anden årelang tradition, som der vil blive skrevet mere om, senere på året. Dagen går i sin helhed ud på at tilbyde borgerne en masse sanseoplevelser, samt 1-1 tid med medarbejderne.  Navnet på dagen har vi valgt skal tage udgangspunkt i noget borgerne husker – nemlig dagens menu.

På gelænderet langs haven og stien rundt om Æblehaven, hænger der forskellige poser med hver deres sanseting i. Ting der kan smages, føles og mærkes på, samt duftes til. Man kan sidde i kuglestol, få klangmassage, samt spille med forskellige instrumenter. I bålhuset er der tændt op for bålet og her kan man slutte af med en pølse, the eller kakao.

Når aktiviteterne i haven er slut, samles vi i vores interne aktivitetstilbud, til sang og musik. Her får vi besøg af to spillemænd som spiller på kontrabas, guitar og violin. De spiller alle de gode gamle spillemandsviser, noget som er genkendeligt for størstedelen af Æblehavens borgere. De borgere som har glæde af det, sidder tæt på spillemændene, så de har mulighed for at mærke på instrumenterne mens der spilles.

Efter aftensmaden og et lille hvil, slutter vi dagen af ved igen at mødes i aktivitetstilbuddet. Her bliver der læst historier op og efterfølgende er der fælles aftenkaffe med lidt sødt til.

Hver borger deltager på egne præmisser. Nogle kan være med til alle aktiviteter, andre har brug for hvil eller en længere pause ind i mellem – vigtigst er, at borgerne oplever nærvær og samspil uanset dagsform og måden at kunne medvirke på.